viernes, 16 de julio de 2010

Foto del dia


Fotografia realitzada a Barcelona. L'estabilitat mediterrània es fa notar a Catalunya. Avui a Barcelona (Sarrià) la temperatura mínima a sigut de 23,5ºC mentres a Girona (Barri Vell) s'han baixat fins els 18,1ºC, a Olot la mínima a sigut de 14,8ºC o Ribes de Freser on la temperatura mínima a baixat fins els 9,9ºC.

Situació actual



En aquest mapa s'aprecia molt bé una L (low) de 992 mb molt ben cargolada que fan que les ventades siguins freqüents mentres a la Península es veu una H (high) que fa que tinguem un ambient molt i molt estable.


En aquest mapa s'aprecien molt bé les tonalitats de precipitacions del Nord d'Europa. Aquestes fotografies ens mostren una evolució de les precipitacions dels pròxims 15 dies.

Pluges i ventades al nord d'Europa

Mentres aquí fa sol i calor el nord del continent s'hi estan formant grans borrasques. Temperatures que difícilment pujen dels 15ºC, ventades superiors als 60 km/h, intensitats de precipitacions moderades. Aquesta inestabilitat la causa l'anticicló que tenim a sobre que impadeix que les baixes pressions (borrasques) que viatgen pel nord no puguin de cap manera baixar de latitud. Quan el nostre anticicló es desplaci segurament la situació canviarà però no s'espera que aquesta ho faci en els inmediats dies. Estem en una situació típica d'estiu.

A continuació us mostrarem alguns mapes on es veu la diferència.