jueves, 22 de marzo de 2012

L'episodi de pluja finalitzarà a la tarda

La predicció indica que les precipitacions s’aniran restringint al nord-est de Catalunya, alhora que minvaran fins a desaparèixer.

La pluja ha estat general i s’han enregistrat precipitacions de més de 100 mm a punts del Pirineu i del terç sud.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que al llarg de dijous la pertorbació acabarà de creuar Catalunya i es desplaçarà cap a França, on s’acabarà de debilitar.

En tot l’episodi de precipitacions s’han enregistrat quantitats de més de 100 mm a punts del Pirineu i del Prelitoral sud. Destaquen els 162.8 mm de Boí (2535 m), a l’Alta Ribagorça, els 147.5 mm de Salòria (2451 m), al Pallars Sobirà, els 121.5 mm de Prades, al Baix Camp, o els 117.3 mm als Ports, al Baix Ebre, entre d’altres. A banda, s’han acumulat gruixos de més de 30 cm de neu nova per sobre dels 2000 metres. Destaquen els 86 cm a Ulldeter (2.364 m) i els 77 cm a Malniu (2.230 m). També s’ha produït intensitats fortes, com és el cas dels 23.9 mm caiguts en 30 minuts a Begues (el Baix Llobregat), o els 20.1 mm en mitja hora de Riudoms (el Baix Camp). Fins i tot es té constància que alguns d’aquests xàfecs han portat associats fenòmens severs com fortes ratxes de vent molt locals.

La predicció indica que les precipitacions continuaran afectant el terç nord i la meitat est de Catalunya, tot i que amb el pas de les hores s’aniran restringint al vessant nord del Pirineu i al quadrant nord-est, on acabaran desapareixent al llarg de la segona meitat del dia. Encara és probable que, localment, es produeixi algun xàfec o tempesta d’intensitat forta. La cota de neu al Pirineu es mantindrà al voltant dels 1200 metres, tot i que en alguna fondalada pot nevar lleugerament per sota d’aquesta cota.

Com a conseqüència d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat un avís de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per intensitat de pluja.