lunes, 13 de febrero de 2012

Comunicat de premsa del SMC!

Nou episodi de neu

Entre dimarts i dimecres s’espera una nevada que podrà afectar sobretot al Pirineu, al Prepirineu i a punts del quadrant nord-est de Catalunya. La nevada serà molt important al vessant nord del Pirineu.

La matinada d’avui ha tornat a ser molt freda arreu. A mesura que avanci la setmana el fred tindrà tendència a minvar.


El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que el pas d’un sistema frontal de cara a demà al centre del dia, portarà precipitacions al Pirineu que al seu vessant nord seran molt quantioses. Fins i tot la neu pot fer acte de presència a altres punts del terç nord del país fora de la serralada pirinenca, així com més esporàdicament a altres sectors de muntanya del litoral i del prelitoral.

A partir d’aquest vespre ja s’espera que comenci a nevar feblement al vessant nord del Pirineu. Dimarts a partir de mig matí les precipitacions es faran més intenses i continuades en aquest sector, i es podran estendre de manera més dispersa a qualsevol punt de la serralada amb una cota de neu que voltarà els 300 metres. A més, a l’extrem nord-est del país s’esperen alguns ruixats dispersos, amb una cota de neu que localment pot arribar a baixar fins els 200 metres. També poden arribar alguns ruixats febles i aïllats a altres punts del litoral i del prelitoral, tot i que amb una cota de neu que en aquest sector voltaria els 500 metres, aproximadament.

A la Vall d’Aran i al nord del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça, la nevada serà molt destacable i es podran acumular més de 20 cm de neu per sobre dels 600 metres, i més de 40 cm en cotes superiors als 1500 metres.


Per seguir llegint:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=138141&idioma=0&departament=101&canal=102