miércoles, 8 de septiembre de 2010

L'observatori de Canet d'Adri surt a l'espai del temps de TV3

Avui a la nit l'observatori de Canet d'Adri a sortit a l'espai del temps de TV3. Demà posarem el vídeo a l'apartat inferior del blog.

Salutacions,

Foto del dia


La nit d'ahir va ser un autèntic espectacle. A Catalunya van caure més de 20000 llamps. A la fotografia s'aprecia un fort llamp que cau mar endins. Fotografia realitzada des de l'Escala.

Ruixats de tarda

Aquesta tarda han caigut ruixats molt irregulars. La nostra comarca a rebut algun ruixat d'aquest. A hores d'ara està caient un fort ruixat sobre la Vall del Llèmena. Destequem els següents registres de precipitació.

Canet d'Adri: 5,2 mm (quatre dels quals han caigut ara mateix)
Sant Gregori: 0,4 mm
Girona (Devesa): 0,2 mm
Girona (Barri Vell): 0,0 mm

Tempesta elèctrica en molts punts del territori

Ahir a la nit es va poder observar un festival espectacular de descàrregues elèctriques en gran part del país. Gràcies a la col·laboració de l'Oriol Rodríguez propietari de l'estació de Badalona em pogut aconseguir fotografies de l'espectacle elèctric. Moltes gràcies Oriol per col·laborar amb el nostre blog, realment les fotografies que vas fer ahir a la nit son de concurs.





Segons l'Oriol tan sols van caure 1,6 mm però la ratxa màxima del vent va ser de 60 km/h.

Recordem que si voleu que les vostres fotografies surtin al blog les podeu enviar a tonigarciapinto@yahoo.es

Les tempestes d'ahir van ser impressionants!

Ahir una bona tongada de tempestes van regar el país. Registres que van superar els 30 mm en alguns casos i acompanyats de ratxes violentes que en molts casos van superar els 70 km/h. Realment va ser espectacular!
Les temperatures son fresques en molts casos. A hores d'ara destequem els 16,0ºC d'Olot o els 11,8ºC de Setcases. A la nostra comarca destequem valors més suaus com Salt amb 23,3ºC o Canet d'Adri amb 20,8ºC.

A continuació us mostrarem alguns registres de precipitacions del dia d'ahir en estacions de Catalunya tret de les comarques gironines:

La Gleva: 52,8 mm
Sallent: 43,4 mm
Roda de Ter: 35,6 mm
Sant Fruitós del Bages: 34,3 mm
Manlleu: 32,2 mm

Les ventades van ser freqüents en moments de tempesta. Destequem els següents valors. Ratxes màximes a estacions de Catalunya tret de estacions de les comarques gironines:

Òrrius: 93 km/h
Granollers: 89 km/h
Sant Andreu de Llavaneres: 89 km/h
La Roca del Vallès: 87 km/h
Alella: 85 km/h

Precipitacions acumulades en estacions de les comarques gironines:

Figueres: 29,3 mm
Mata: 28,4 mm
Boadella d'Empordà: 28,0 mm
Calonge: 27,0 mm
Banyoles: 24,1 mm

Ratxes màximes del vent en estacions de les comarques gironines:

Palamós: 85 km/h
Sant Miquel de Fluvià: 79 km/h
Banyoles: 77 km/h
Tossa de Mar: 68 km/h
Sant Feliu de Pallarols: 66 km/h

També remarcar que avui han baixat notablament les temperatures. Destequem els 1,4ºC del Refugi d'Amitges (2380 metres), els 11,8ºC de Berga o els 10,2ºC d'Espinelves.