domingo, 6 de marzo de 2011

RESUM FEBRER A CANET D'ADRI


RESUM FEBRER 2011



En general el mes de febrer sol tenir temperatures mitjanes al voltant dels 7,8ºC. Aquest febrer del 2011 a estat més càlid del normal amb una temperatura mitjana de 8,7ºC i per tant (+0,9ºC) més càlida que la mitjana.

El dia més fred del mes es va donar al dia 9 amb una temperatura mitjana de 5,4ºC. També remarcar el dia 7, 8 i 9 amb una temperatura mitjana més baixa a la normal. Per altra banda, el dia 25 va ser el més càlid del mes amb una temperatura mitjana de 11,3ºC. Des del dia 18 fins el 27 les temperatures van ser molt suaus.

La temperatura més alta del mes es va donar al dia 6 amb 19,6ºC. La temperatura més baixa del mes es va donar al dia 2 amb 0,0ºC. Cal esmentar que els mesos de febrer a Canet d'Adri presenten temperatures molt sovint inferiors als 0ºC. Per tant, en definitiva el mes de febrer a estat càlid i amb temperatures molt per sobre de la mitjana climàtica.

Les precipitacions han sigut escasses amb un total pluviomètric de 13,0 mm resultat molt inferior a la mitjana climàtica (+53,2 mm). Des del dia 14 fins el dia 20 un seguit de pertorbacions atlàntiques van afectar a Catalunya. Remarcar que en conjunt van ser febles i destacar el dia 17 amb 10,2 mm.

Les pressions han sigut molt altes en conjunt. El dia 4 es van arribar als 1032,6 hpa pressió quasi rècord a l'observatori. Gràcies a les altes pressions es van formar durant uns quants dies boires i boirines.

El vent en conjunt a bufat de forma moderada. La velocitat mitjana del vent a estat de 5,6 km/h velocitat inferior a la mitjana. El dia 2 va bufar intensament la tramuntana amb una ratxa de 61 km/h essent el dia més ventós del mes. Per altra banda el 13 es va arribar a 66 km/h consolidant-se com la ratxa més forta del mes.