martes, 13 de julio de 2010

Foto del dia


Posta de sol avui al vespre a Barcelona. Sembla l'apocalipsi.

Mapes climàtics





Els mapes ho diuen ben clar. Girona meteorològicament es de les comarques més complicades i "extremes" de tot Catalunya.
Cliqueu a sobre de cada mapa per veure'l ampliat i així percebre millor el que es evident.

El Prelitoral Gironí, el més fred de Catalunya

Observant mapes i mapes Meteorologia del Gironès a tret com a conclusió que el Prelitoral Gironí és el més fred de Catalunya. És a dir, més fred que el de Barcelona i que el de Tarragona. Teniem molts dubtes de si el de Tarragona ho fós més a causa de la seva elevada altitud. Aquesta tarda buscant alguna explicació em trobat uns mapes molt interessants sobre el clima del nostre país. Efectivament el nostre Prelitoral és el més fred de Catalunya i molt probablament de tot el mediterrani. També dir que plou molt a les comarques gironines i probablament és la comarca més plujosa de Catalunya i del Mediterrani per descomptat.

A continuació us mostrarem uns mapes on s'aprecia molt bé.

Nits tropicals

Entenem com a nit tropical aquella nit en que la temperatura mínima no baixa dels 20ºC. Podem dir que aquestes es fan difícils de dormir i ja portem unes quantes aquest mes. A l'observatori de Canet d'Adri avui s'ha enregistrat la nit més càlida de l'any. La mínima a sigut de 20,8ºC. A la resta dels observatoris del Gironès cal destacar Vilablareix que a tingut una mínima de 24,7ºC essent de les mes càlides de Catalunya.