jueves, 12 de agosto de 2010

Segueixen els ruixats i baixada notable del mercuri

Les precipitacions s'estan extenent per tot el territori i les temperatures ja son fresques. Aquesta pròxima nit es restringiran al centre i sud del territori. Quantitats molt destacables de moment al Ripollès com per exemple 60,4 mm a Setcases, 46,5 mm a Núria (1975 metres) o també molt destacables els 40,2 mm de Molló.

A les estacions gironines podem destacar els 14,2 mm de Canet d'Adri, els 8,6 mm de Girona (Barri Vell), els 6,4 mm de Sant Gregori, els 5,8 mm de Salt o els 3,6 mm de Vilablareix.


Les temperatures han baixat moderadament. A la nostra comarca les temperatures actuals ronden els 18-20ºC mentres que ahir estàvem a més de 25ºC.


Les dades de precipitació son provisionals i demà farem un resum al detall d'aquestes.

Segons el radar les precipitacions han de continuar una bona estona. Com es pot apreciar ens trobem en una àrea de precipitació moderada (tonalitat més verdosa).

Ja tenim les tempestes

A hores d'ara les tempestes ja s'estan produïnt. Son molt intenses!!

De moment cal destacar Setcases amb 47,4 mm, Queralbs amb 33,6 mm, Figueres amb 31,5 mm, Boadella d'Empordà amb 21,0 mm o Castelló d'Empuries amb 17,6 mm. L'última estació esmantada a registrat una ratxa màxima de 68 km/h. Realment son violentes.


Impressionant les tempestes que hi han a hores d'ara. Recordem que van acompanyades de fortes ratxes de vent i de grans descàrregues elèctriques. PRECAUCIÓ!!

Ruixats d'ahir la tarda

Ahir les tempestes van tenir certa intensitat sobretot a la Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà. Van descarregar amb força en alguns casos. Aquestes no ens van arribar però si que ens van aportar un notable refrescament. A Canet d'Adri va pluvisquejar però va ser inapreciable. Segons el meteoròleg de Salt ( Sr.Gerard Taulé) també els i va ploure però va resultar inapreciable.
Quantitats que van voltar els 10 a 30 mm. Podem remarcar els 28,2 mm d'Olot, els 21,2 de Llanars o els 10,8 mm de Darnius.

Ja veurem quines quantitats recollirem avui però tot indica que seran abundants.