sábado, 28 de agosto de 2010

Foto del dia


Sembla que baixaran una mica les temperatures durant els pròxims dies. I es que ens estem acostant als mesos més freds de l'any!

S'acaba l'onada de calor infernal

Després d'un llarg episodi de calors extremes sembla que a partir d'avui les temperatures patiran un moderat descens. Les temperatures mínimes ja seran inferiors als 18ºC en la totalitat dels casos. Això significa que ja es podrà dormir tranquil·lament i sense suar. També a partir del dimecres l'atmosfera s'inestabilitzarà.
Destacar la tramuntana que bufarà demà a l'Empordà. Ratxes que podran superar puntualment els 70 km/h en molts punts.

Ja podem dir que aquest episodi de calors infernals s'ha acabat!!

A València es sobrepassen els 44ºC!

Ahir a molts punts de València es van sobrepassar els 44ºC. I és que l'aire aponantat era més que reescalfat, era cremador. També dir que ahir es van assolir alguns rècords meteorològics per les altes temperatures.
Per exemple a València es van arribar als 42,7ºC quan el rècord es va assolir al 23 d'Agost de 1994. Per veure rècords no cal marxar gaire lluny, doncs Barcelona va assolir 38,9ºC i així va superar els 38,6ºC que es van donar el 15 d'Agost de 1987.

En quant a temperatures màximes a estacions catalanes trobem:

L'Hospitalet de l'Infant: 40,4ºC
La Riera de Gaià: 39,8ºC
Viladecans: 39,5ºC
Tortosa: 39,4ºC
Molins de Rei: 39,2ºC
Sant Boi de Llobregat: 39,0ºC
Al Gironès les temperatures no van pujar tant ja que van bufar vents marítims i això va impedir que les temperatures esdevinguèssin extremes. Destequem els 35,7ºC de Girona (Devesa), però a Canet d'Adri nomès es van quedar amb 31,1ºC.

En aquest mapa de vents de les 13:30 hores d'ahir es veu perfectament que a totes les poblacions bufava vent de Ponent i aquest va fer disperar els termòmetres en aquestes zones. En canvi, a les comarques gironines els vents eren marítims.

En el mapa superior de les temperatures actuals de les 13:30 hores d'ahir es veu perfectament que el límit de la influència dels vents tòrrids va estar cap a l'àrea del Montseny.