domingo, 15 de enero de 2012

Cap de setmana amb boires gebradores

Com sempre es diu, una imatge val més que mil paraules i aquest cap de setmana altra cop amb la col.laboració de tots els nostres col.laboradors s'ha fet pal.lès aquesta dita.
Ja que a la secció hem rebut moltes fotografies d'aquesta boira gebradora que ha estat podriem dir el protagonista més destacat d'aquest cap de setmana d'estabilitat a l'espera d'aquest canvi de temps que ens arribarà a partir d'aquesta propera nit,matinada i sobretot demà.

Comença avui també la setmana barbuts, que tradicionalment es la setmana més freda de l'any.

"Quan vénen els tres barbuts, Sant Pau ermità, Sant Maure i Sant Antoni Abat, vénen els freds cascarruts."

De moment però no tenim fred a la vista, això si un canvi de temps que portaran pluges al litoral i prelitoral entre dilluns i dimarts, tot i que, el gruix d'aquesta perturbació es quedarà al País Valencià i Balears. Però aquest canvi durarà poc perquè a partir de dimecres es torna a imposar l'anticicló i amb ell torna l'estabilitat i fins i tot les temperatures amb tendència a pujar.


Imatge dels carrers de Vic durant les primeres hores del matí d'aquesta setmana. A Vic, aquesta setmana s'ha baixat fins el -6ºC.
Escrit per Gemma Puig, meteoròloga de TV3.

Foto del dia



Demà el temps podria canviar. Algunes cims de les muntanyes més emblemàtiques i altes del Prelitoral veuran neu? A la fotografia s'aprecia el Turó de l'Home ben enfarinat.

Nit gèlida

Aquesta passada nit el fred ha estat de riguròs hivern. Gairebé que la totalitat del país a tingut temperatures negatives. A continuació mostrarem alguns valors que s'han donat a diferents punts de Catalunya.

Barruera: -9,5ºC
Guils de Cerdanya: -8,5ºC
La Pobla de Lillet: -7,1ºC
Ribes de Freser: -6,2ºC
Olot-Pla de Dalt: -5,4ºC
Vic: -3,3ºC
Sant Gregori: -2,3ºC
Vilablareix: -1,9ºC
Canet d'Adri: 0,6ºC
Breda: 0,9ºC
Les Borges Blanques: 0,9ºC

Demà es presenten canvis força importants. Podran produir-se precipitacions dèbils amb una cota de neu puntualment inferior als 1000 metres al Prelitoral.