viernes, 3 de febrero de 2012

Cap de setmana siberià

Ens espera un dels caps de setmana més freds dels últims 25 anys. Al Gironès es preveuen temperatures mínimes que en alguns casos s'aproparan als -10ºC. Les màximes de demà dissabte voltaran els 0ºC o 1ºC. Diumenge les màximes voltaran els 4ºC o 5ºC mentre que les mínimes en alguns punts de la comarca podran baixar fins els -12ºC o -13ºC! Seguirem la situació.

Avui el dia ha estat marcat per el fred. A hores d'ara les temperatures es troben a l'ordre dels 0ºC a causa de la tramuntana que ens està afectant. A la que aquesta pari la devallada dels mercuris serà espectacular!

Al Pirineu el fred és impressionant. Per exemple, a la Vall de Núria (1900 metres) ara mateix tenen -17ºC però amb ratxes que arriben als 80 km/h.
A zones més elevades del Pirineu ara mateix tenen temperatures entre els -22ºC i els -24ºC.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat les alertes màximes per a tot Catalunya per l'onada de fred.

Cap de setmana que serà molt interessant des del punt de vista meteorològic.

Veurem com evoluciona tot plegat i us recomenem que us abrigueu.



La neu a fet acte de presència en molts punts poc habituals. A la fotografia la Mola ben enfarinada amb un gruix d'uns 5 cm.

Nevada feble

Ahir al matí ens va afectar la neu. A l'observatori de Canet d'Adri es van acumular 4 cm de neu. Després cap al migdia es va trencar la nuvolositat donant una tarda amb sol però gèlida (valors màxims entre 3ºC i 4ºC). Cap al vespre, ens va afectar una segona tongada de nevades. Va aferctar bàsicament l'est de la comarca com Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera,... A Canet d'Adri tan sols es va acumular 1 cm.

Atenció a les temperatures que van baixant...



Fotografia d'ahir de primeres hores del matí realitzada a l'observatori meteorològic de Canet d'Adri.