martes, 20 de marzo de 2012

Precipitacions generals i molt abundants

La predicció confirma que l’episodi de pluja serà general a Catalunya i que en alguns punts es podran acumular més de 100 mm en 24 hores.

Les precipitacions podran ser d’intensitat forta i anar localment acompanyades de tempesta i calamarsa.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la pertorbació escombrarà Catalunya al llarg de dimecres i donarà lloc a un important episodi de pluja general. Les precipitacions s’iniciaran avui dimarts al final del dia pel sud del país, amb una cota de neu que voltarà els 800 metres. Durant la matinada les precipitacions s’estendran de sud a nord i d’est a oest fins a fer-se generals al llarg de dimecres al matí. Al Prelitoral sud i a la zona dels Ports es podran acumular més de 10 cm per sobre dels 900 metres fins a migdia. A partir de llavors aquesta cota de neu pujarà ràpidament fins els 1600 metres.

Durant la segona meitat de la jornada les precipitacions cauran arreu de manera continuada, alhora que s’intensificaran. En tot l’episodi es podran enregistrar més de 100 mm en molt sectors, però especialment a punts del Prepirineu, del Prelitoral i de l’extrem sud. A més, els gruixos de neu a cotes més altes del Pirineu seran destacats, i es podran acumular més de 30 cm per sobre dels 1800 metres. Les precipitacions podran ser d’intensitat forta (més de 20 mm en 30 minuts) i es produiran xàfecs i tempestes que, de manera aïllada, podran anar acompanyats de calamarsa i més localment d’algun fenomen de temps sever.

Al final del dia les precipitacions s’aniran restringint a la meitat nord de Catalunya i dijous al matí tendiran a minvar fins a desaparèixer.

A banda, dimecres el vent de component est bufarà fort en general, però sobretot al Prelitoral i a la resta de zones de muntanya de la meitat est de Catalunya. Aquest vent de llevant i gregal alterarà l’estat de la mar i és possible que dimecres les onades màximes superin els 2.5 m.

Com a conseqüència d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 per intensitat i acumulació de pluja, per neu i per estat de la mar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario